Grönsaksfritters med broccoli, morot och majs

img_20190123_1612011616483851605072124 - Grönsaksfritters med broccoli, morot och majs

Provat fritters någon gång? Älskar det personligen. Man kan använda i princip vilka grönsaker man känner för eller råkar ha hemma. Självfallet helt veganska och de hålls ihop tack vare smeten som är gjord med kikärtsmjöl.

Igår blev det grönsaksfritters med broccoli, morot och majs. Mums! Det här receptet ger 20 st fritters och tanken var att det skulle bli matlådor men… De försvann 🙈

img_20190123_1612416331506228372672336 - Grönsaksfritters med broccoli, morot och majs

img_20190123_161416369314198625484063 - Grönsaksfritters med broccoli, morot och majs

Grönsaksfritters med broccoli, morot och majs

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 1 msk allkrydda
  • svartpeppar
  • spiskummin
  • 2.5 dl vatten
  • 2 små morötter
  • En halv broccolibukett med stam
  • Halv burk majs

Börja med att vispa ihop smeten. Blanda först de torra ingredienserna och kryddor och vispa till sist ner vattnet. Ställ åt sidan för att svälla.

Riv morötterna. Ansa broccolin och riv upp stammen. Hacka upp buketterna små bitar. Rör ner grönsakerna och majs i smeten och blanda ihop.

Stek klickar i lite olja på medelhög värme på båda sidor.

Servera gärna med en dipp eller till en sallad. Eller varför inte som snacks?

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.