Supergröt med hampa och hallon

Supergröt

Här startar jag och dottern dagen med en riktig supergröt! Basen är en hederlig havregrynsgröt. För alltid min favorit! Men boostad med hampa, chia och hallon.

Supergröt med hampa och hallon

  • 2 dl havgregyn
  • 2 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk hampa pulver
  • 5 dadlar
  • 2 dl frysta hallon
  • Puffad quinoa (valfritt)

Inga konstigheter här inte. Koka gröten tillsammans med chiafrön, hampa pulver. Ta bort kärnorna ur dadlarna och hacka upp dem och tillsätt i gröten. Vanligen sötar jag inte gröt men just hampan har en speciell smak som jag känner behöver dadlarnas sötma. Tillsätt hallon och koka klart gröten.
Jag toppar med puffad quinoa och serverar med växtbaserad mjölk.

Hampaprotein är helt vegetabiliskt är det ett fullvärdigt protein med alla viktiga aminosyror. Hampa är en lättodlad och snabbväxande ört.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras