Fitnesstrender 2019 – top 10

Yoga på SUP, träna på arbetstid eller svettas i grupp? Här är top 10 fitnesstrender 2019.

ACSM’s Health & Fitness Journal® har för trettonde året i rad genomfört en världsomfattande undersökning med syfte att se vad som blir de största fitnesstrenderna 2019. Här är listan!

Top 10 fitnesstrender 2019

1. HIIT

HIIT (high-intensity interval training) är onekligen en bra träningsform som blivit många människors favorit. Kanske är det att det är så tillgängligt? Du kan göra ett HIIT-pass ute, inne, på gymmet, ensam, med andra osv…

2. Gruppträning

Enligt undersökningen hamnar träning i grupp på andra plats. Att träna tillsammans med fem personer eller fler är grejen!

3. Teknologi

Att nörda ner sig i sin data med hjälp av Fitness tracker, pulsmätare, träningsklockor och appar blir mer och mer vanligt. Man vill mäta sina resultat och påverka sin träning allt mer professionellt.

4. Löpbandet

Älskade och hatade löpband. Fler och fler anläggningar kör hela klasser på löpbandet. Glöm att den är föråldrad!

5. Yoga

Min favorit. Den klassiska yogan kommer kanske alltid vara populär och det poppar konstant upp nya varianter av yoga. Yoga på SUP för att nämna ett exempel.

6. Kroppsvikt och enkelhet

Verktyg och maskiner i all ära, men trenden pekar mot enklare träning med kroppsvikt. För visst kan man få sig riktigt tuff och bra träning med kroppsvikt. Man måste inte göra det mer komplicerat än nödvändigt.

7. Online

Här kommer SportHälsa in bra! Det är onekligen smidigt att få övningar, tips och träningsprogram online som videor. Förr slängde man in ett VHS-band i videon och nu får man oändligt många träningsvideor online, helt gratis.

8. Återhämtning

Äntligen har återhämtning och skadeförebyggning fått den uppmärksamhet det är värt. Hållbarhet trendar i stort och här ser man att det även innefattar kroppen. Återhämtning och vila är en del, men även skadeförebyggning med i form av mobilitet och rörlighet med hjälp av övningar, foam rollers och massage bollar etc. Detta tas upp i min artikel med Eva och Kristian och deras träningspass.

9. Träna på arbetet

Fler och fler företag har förstått att personalhälsan är en riktig investering. Friskare medarbetare ger mindre sjukskrivningar. Personal som tränar har också visat sig vara bättre i arbetet med högre produktivitet och kreativitet. Många företag erbjuder sina anställda gym på arbetsplatsen. Vissa arbetsplatser uppmuntrar till och med sina anställda att träna på arbetstid. En otroligt glädjande och sund trend!

10. Träning som medicin

Hört talas om träning på recept? Träning som medicin innefattar dels tränings som fungerar förebyggande mot sjukdomar, och även läkande. I många fall kan träning ersätta mediciner.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras