Vegansk potatis-och purjolökssoppa

Denna första dag på det nya året lockade inte pizza ett dugg. Här hemma blev det istället en klassisk soppa, nämligen potatis- och purjolökssoppa.

En enkel rätt att tillaga och så otroligt god och mättande. Passar också plånboken bra nu efter alla helgdagar.

Här kommer mitt recept!

Vegansk potatis- och purjolökssoppa

  • 10 potatis
  • 2 dm purjolök
  • 1 msk rapsolja med smak av smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • 1 dl oatly iMat fraiche
  • Extra Virgin olivolja att ringla över

Skala och tärna potatisen. Dela purjolöken på hälften och skölj den noggrannt. Hacka sedan upp den.

Fräs en stund i olja i en kastrull. Löken ska bli mjuk men ej få färg så pass på.

Tillsätt vattnet och buljong. Låt koka tills potatisen är mjuk. Blanda ner fraiche och mosa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en liten klick fraiche och ringla över lite extra virgin olivolja

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras