Grönt och skönt middagstips! Varm broccolisallad

Gårdagens middag blev en ljuvlig varm sallad som är otroligt enkel att göra, perfekt för matlådan. Varm broccolisallad på broccoli, savoykål och champinjoner.

Det andra ni ser på bilden är hemmagjorda seitankotletter. Det görs på vetegluten som är proteinet från vete. Jag älskar att göra saker med det. Allt från bitar, till kotletter, stekar och julskinka. Fast vegansk då såklart.

Hur som helst, tillbaka till min broccolisallad. Jag använder ett helt huvud broccoli. Skär upp lagom buketter och hacka upp stammen. Skär sedan strimlor av savoykål. Skär upp champinjoner. Stek i olja och lite mjölkfritt margarin om du önskar. Jag steker det i cirka 20 min. Så champinjonerna får fin färg och kålen blir lagom mjuk.

Innan servering saltar jag med ett örtsalt eller annat salt efter smak. Igår blev det en blandning med havssalt och typiska kryddor från Medelhavet.

Hemma hos oss är broccoli en stor favorit. Är enormt tacksam att min treåring älskar detta nyttiga lilla träd!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.