Vegansk färsk pasta – hemmagjord ravioli

Två saker bidrog till att jag äntligen gjorde slag i saken och provade på att göra egen vegansk färsk pasta. För det första var jag hemma hos Sebastian Schauermann för att fotografera till tidningen Vinsiders italienska temanummer. Sebastian stod för maten och på plats var även Leo som för tillfället bor där. Han är italienare och dessutom bemästrar han hantverket att göra pasta. Superrolig fotografering. Här kan man läsa tidningen och här finns mer fotografier med Leo. Sebastian bjöd bland annat på en vegansk pasta som var to die for! Men den där färska… den hade ju ägg i sig. Så den skippade jag såklart.

Den andra bidragande faktorn var faktiskt Lidl som under veckan de hade veganska varor erbjöd en vegansk fylld pasta i sitt sortiment. Den var helt underbar. Mina ursäkter till varför jag inte gjort egen vegansk färsk pasta tog slut. Nu vill jag äta det minst fem dagar i veckan. Tur för mitt midjemått att jag inte har den tiden över.

Jag presenterar…

Vegansk färsk pasta – ravioli med kantarell, aubergine och zucchini

Fyllning:
 • 70 g kantareller
 • 1 msk olja
 • 0,5 zucchini
 • 0,5 aubergine
 • 1 röd lök
 • wild carlic flingsalt
 • svartpeppar
 • muskotnöt
 • olja + mjölkfritt margarin
Pastadeg:
 • 3,5 dl durumvete
 • 1,2 dl vatten
 • 1 msk olja
 • 0,5 tsk salt
Sås:
 • 3 dl iMat Oatly
 • torkad timjan
 • 1 tärning grönsaksbuljong
 • bjäst /näringsjäst
 • solroskärnor
 • svartpeppar
 • olivolja

Börja med fyllningen. Skär upp alla grönsaker och stek i olja och mjölkfritt margarin på medelhög värme i en stekpanna. Krydda med flingsalt, svartpeppar och muskotnöt. Ta ungefär hälften av fyllningen och lägg på en skärbräda där du hackar upp den ytterligare. Detta kommer bli fyllningen och de resterande grönsakerna skall vara i såsen, så de bitarna grönsaker kan få vara större.

Gör pastadegen. Blanda helt enkelt ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela upp degen och kavla ut på ett mjölat bord. Stansa ut cirklar med ett glas eller liknande. Placera fyllning i mitten av en cirkel, lägg en till cirkel ovanpå och fäst ihop kanterna med hjälp av gaffel.

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Koka raviolin i 2-3 min, tills de flyter upp till ytan. Häll av.

Tillsätt alla de övriga ingredienserna i stekpannan med grönsakerna som var kvar från fyllningen. Koka upp och låt puttra några minuter. Servera raviolin med såsen och tillsätt solroskärnorna och näringsjäst vid servering. Mums!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras