Stekt squash och tomat i smakrik vinägrett

stekt squash

Börja veckan med en av mina absoluta favorittillbehör! Stekt squash och tomat i smakrik vinägrett. Om vädret tillåter ska man såklart grilla grönsakerna ute, det blir lite extra gott då. Men att steka dem i stekpannan är inte fy skam det heller.

Jag tycker detta fungerar utmärkt att servera istället för exempelvis potatis eller ris till något protein. Ofta får sallad stå i bakgrunden, men ett sånt här tillbehör kan verkligen få ta plats på tallriken. På bilden serverade jag den tillsammans med veganska nuggets och vegansk bearnaise (som såklart kan uteslutas eftersom vi har en vinägrett).

Stekt squash och tomat i smakrik vinägrett

  • 1 squash
  • 3 kvisttomater
  • 2 vårlökar
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt med chili
  • svartpeppar
  • 2 msk torkad kirskål eller en näve färsk persilja

Skär squash i skivor som är ungefär 2 cm tjocka. Dela tomaterna på mitten. Gnid in dem i olja. Stek på medelhög värme i stekpannan eller grilla dem. De ska inte bli helt mjuka för då faller de helt isär i vinägretten. Lite omogna tomater är perfekt.

Blanda ihop vinägretten i en skål. Blanda ner den stekta squashen och tomaterna i dressingen direkt från stekpannan. Alternativt lägg upp tomaterna och squashen och häll vinägretten över. Personligen älskar jag att grönsakerna riktigt marineras i vinägretten.

Servera direkt eller låt stå och marineras ytterliga i kylen i allt från några timmar, till nästa dag. Smaklig spis!

IMG_2081 - Stekt squash och tomat i smakrik vinägrett
Min dotter hugger in
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.