Den här värmeböljan som varit har verkligen ökat på suget på glass hemma hos oss. Men att bara gå och köpa en glass blir inte av oftast. Nog för att det finns ett relativt stort utbud i butikerna av vegansk glass som inte är fy skam, men detta i kombination med att vi helst inte ger barnet i familjen socker försvårar det hela. Och vet ni vad? Det är nästan larvigt enkelt att göra själv. Och billigt med. Jag måste erkänna att jag är sucker för att veta exakt vad som är i det man stoppar i sig.
Ungen här hemma ÄLSKAR den här glassen… alltså Ä L S K A R den. Man kan med gott samvete låta barnen äta den här varje dag. Funkar toppen som mellis med! Inget socker, inga nötter (kokos är inte en nöt egentligen) och fullt med antioxidanter.
Till de här har jag använt pinnglassformar men gjorde även några i iskublådor och det funkar perfekt det med. IKEA har iskudlådor i silikon som finns i olika roliga motiv. Postar dessa separat framöver.

Recept vegansk glass 5-6 st
- 1 banan
- 1 burk kokosmjölk (endast det fasta)
- 2 dl frysta bär
- 1 banan
- 1 krm vaniljpulver
Ställ in kokosmjölken i kylen för att lättare kunna hälla av det vattniga ur burken. Vi vill bara använda det krämiga och tjocka. Alternativt använder du koksgrädde.
Mixa alltsammans i en blender eller mixer och häll upp i formarna. Ställ in dem i frysen och låt stelna ordentligt. Jag gör mina dagen innan jag tänkt servera dem.
Spola varmvatten utanpå formarna för att de lättare ska släppa.
