Frukostyoga med Leksands Knäckebröd och Johanna Ljunggren på Element Spa

Åh vilken härlig dag jag hade i onsdags som inleddes med frukostyoga på Clarion Hotel Element Spa. För den som inte varit där kan jag varmt rekommendera denna magiska miljö om man vill finna lite ro i sitt liv. Yogan leddes av Johanna Ljunggren som är hjärnan bakom DetoxLife. Ni vet, somliga människor har sådan grace och karisma och matchar sin utstrålning helt med sakerna de säger och förmedlar. SÅN är Johanna. Jag blev väldigt inspirerad av hennes sätt att se på yoga i livet och mycket av det hon sade under frukosten.

johanna detoxlife
Johanna ”DetoxLife” Ljunggren
Element Spa

Jag som växte upp i Leksands blev såklart lite extra varm i hjärtat av att höra Peter Joon,  sjätte generationens bagare från Leksands Knäckebröd berätta om nyheten Tre Kullor Favabönor och Frön. Leksands Knäckebröd arbetar faktiskt efter en hållbarhetsfilosofi som funnit med sedan starten. Att producera nära och värna om miljön är en självklarhet.

Johanna ledde ett yogapass som var så bra att vi till och med yogade fram solen (true story) och efteråt fick vi mätta magarna med frukost komponerad av Johanna som gjort sig ett namn som matkreatör. Frukosten hade temat foraging, som är hett just nu, men långt ifrån ett nytt fenomen. Nämligen att ta tillvara på det som finns omkring oss, i naturen. Johanna bjöd även på sina bästa tips om vad man kan skörda i naturen just nu, som maskrosen, den vackra gula blomman vi ser vid vägkanten.

Här följer Johannas recept på kokosyoghurt som vi bjöds på. Jag som är vegan äter inte honung som receptet ursprungligen har och bytte ut det mot agavesirap.

Kokosyoghurt med Tre Kullor favabönor och fröknäckemüsli

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citron, zest och juice
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk agavesirap
  • Tre Kullor favabönor och frön, smulat + agavesirap att ringla över

Frys burken med kokosmjölk i ca 4 h innan du ska använda den. Du vill bara ha den tjocka delen av mjölken. Spar vätskan till smoothies!

Rör ihop kokosmjölk, zest och juice från citronen, äppelcidervinäger och 1 msk agavesirap. Låt stå i rumstemperatur över natten.

Kyl innan servering.

Värm ugnen till 150 grader, täck en plåt med bakplåtspapper och smula Tre kullor favabönor och frön över bakplåtspappret. Ringla lite agavesirap över och grädda i varm ugn i ca 15 minuter.

Häll upp kokosyoghurten i en skål och toppa med Tre Kullor favabönor och fröknäckemüsli.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras