Akvarellporträtt av min vän Lynn

Som jag skrev om i ett tidigare inlägg har jag hittat tillbaka till akvarellen och nu älskar jag den mer än jag någonsin gjort tidigare. Nu valde jag att göra ett porträtt av min vackra vän Lynn utifrån en bild som hon lade upp på Instagram för en tid sedan. Bilden som sådan är ändrad något. Hon hade till exempel inte en blombukett på huvudet på fotot hon postade. Akvarellporträtt är fasen svåra grejer inser jag. Nog för att alla typ av porträtt är svåra, då minsta lilla fel tar bort likheten med personen direkt. Men akvarell går ju inte att backa eller sudda, man måste i viss mån planera lite för att behålla alla vita och ljusa partier intakta. Jag har så otroligt mycket att lära mig men nu känner jag verkligen att jag åtminstone utvecklas på ett sätt som jag inte gjort på många år.

akvarellporträtt by derin

akvarellporträtt by derin akvarell

Jag har släppt alla konstiga uppfattningar angående prestige och höga krav på mig själv för att istället fokusera helt på att återfinna glädjen i skapande och att utvecklas. Jag har planerat bilden digitalt för att sedan kalkera grovt till akvarellpappret och tittat på fotot som referens under hela processen. Blommorna var jag lite mer lös med och körde en hel del på känn för att komposition och balansen skulle kännas bättre, hellre än helt realistiska blommor. 

Jag skulle så himla gärna vilja gå en gå en akvarellkurs nu för att kicka igång kreativiteten ytterligare och våga ta ut nya svängar och prova nya sätt. Jag ser själv på resultatet att jag skulle kunna ha vridit upp volymen så att säga. 

Oh, och jag har äntligen hittat min absoluta favoritpalett igen! Har ett gäng akvarellfärger men en från Lukas är min favorit och har varit i tio år. Så jävla glad att jag hittade den! Däremot kan jag inte hitta mina älskade penslar som jag haft som favoriter… dock slår det mig i skrivande stund att eftersom jag inhandlade dem för över tio år sedan så kan jag nog kosta på mig nya. Hade en pensel nämligen, som jag köpte när jag studerade konst, och den penseln passade för ALLT. Tunna, tunna streck till grova tag. Undrar om sådana bra penslar finns veganska? Antar att det måste finnas en marknad för det med. 

*Snabb googling* Jodå, cruelty free art supply är en grej! HURRA!

Då ska jag skapa vidare med gott samvete och funderar nu på vem som ska stå modell för nästa akvarellporträtt och hur jag ska göra den häftig. Det blir nog Moa som står på tur men jag måste fundera en extra vända i vilken miljö och känsla hon ska hamna.

Trevlig kväll!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras