Våffelfest! I dag är det våffeldagen och självfallet vill vi inte vara utan. Det var på håret att jag hann göra dessa. Vi har hunnit med ett kombinerat hund- och människokalas för Rufus och Stephanie på Himmelska Hundar. Därefter åt vi buffé på Govindas vid Centralbadet. God vegansk mat i underbar miljö och lugn atmosfär. Kaffet tog vi ute i solen och ja, de där solstrålarna värmde gott. Vi kom hem lite senare än tänkt men våfflor skulle vi banne mig ha! Barnet i hushållet äter inte socker och att våfflorna är veganska är självklart. Att de blev glutenfria var bara av den enkla anledningen att jag förälskat mig i kikärtsmjöl och vetemjölet istället får gå åt när jag gör seitan (vilket jag faktiskt tänkt lägga upp ett steg-för-steg recept med bilder hur man gör seitan från vetemjöl). Hur som helst, veganska, sockerfria och glutenfria våfflor, fick det bli!
De här blev matiga och otroligt goda! Satsen gav bara 4-5 st våfflor, men de mättade mycket mer än traditionella våfflor så det var alldeles lagom för tre personer. Kokosgrädde funkade utmärkt till och hade dessutom färska hallon och passionsfrukt. Tyvärr var passionsfrukten i syrligaste laget så det kan ju skippas eller ersättas med något annat gott.

Veganska, glutenfria och sockerfria våfflor
- 1,5 dl kikärtsmjöl
- 0,5 dl risprotein
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm ekologisk vaniljpulver
- 3 dl havremjölk
- 2 msk vatten
- 2 msk kokosolja
- 0,5 dl potatismjöl
- salt
Låt smeten svälla i 10-15 min. Grädda med mjölkfritt margarin på medelhög värme i järnet.
Servera med kokosgrädde och färska bär.
