Två dagar i rad har jag gjort egna linsbiffar här hemma. Dessa härliga biffar är andra dagens resultat. Fullproppade med protein tack vare linserna och ärtprotein. En bra konsistens och tuggmotstånd tack vare riven morot, hackade valnötter och pumpakärnor.
Linsbiffar recept
- 2 dl röda och gröna linser
- 1 morot riven
- 1 dl valnötter
- 1 msk kött- & grillkrydda
- 0,5-1 dl pumpakärnor
- 1 msk tomatpuré
- grillkrydda
- 0,5 dl ärtprotein
Skölj av och koka linserna i 15 min. Häll av det mesta av vattnet från kastrullen, men spara lite då vi färsen annars blir för torr. Skala och riv morot. Hacka upp valnötterna och pumpakärnor. Blanda ihop i en skål och krydda med kött- & grillkrydda, grillkrydda och tomatpuré.
Blanda ner ärtprotein och mosa ihop färsen. Låt stå en liten stund då färsen binder ihop. Forma sedan små biffar och stek på medelhög värme i olja.
Till biffarna gjorde jag pommes frites, pepparsås och stekta champinjoner. Kan tänka mig att de funkar väldigt till en sallad med.

Billigare veganska biffar än så här får man leta efter tror jag. Det är verkligen busenkelt att slänga ihop egna med. Man kan egentligen utgå från en grund av blötlagda eller kokta linser, kryddor och valfritt mjöl som binder.
Vi har ätit rätt mycket halvfabrikat här hemma på senaste tiden. Nog för att jag fullkomligt älskar att det finns så mycket veganska biffar, schnitzlar, korvar, färs och filéer i handeln så känns det ofta så mycket bättre att ha full koll på ingredienserna och laga maten helt från grunden. Och som sagt, vänligt för plånboken med.
