Recept på linsbiffar – Veganskt, glutenfritt och billigt!

Det blev linsbiffar till middag igår! De här är verkligen hur enkla som helst att laga! Fullproppade med protein och rika på energi. Ger dem lite extra kärlek i form av ris- och hampaprotein.

linsbiffar recept

Blev så sugen på att göra linsbiffar i går. Hemma i vårt skafferi är linser en sån där sak som alltid finns. Det här är en sådant recept som är busenkelt att ändra som man vill. Egentligen kan man bara utgå från kokta linser och någon form av mjöl för att binda dem. Jag anser att man behöver lite fett i för att de ska hålla ihop bättre. I detta fall kom det från de soltorkade tomaterna som legat i olja.

Linsbiffar recept

  • 2 dl linser röda och små
  • 2 msk kött & grillkrydda
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 msk risprotein
  • 1 msk hampaprotein
  • 1/2 dl pumpakärnor

Koka linserna i 15 min på svag värme under lock. Häll av det överflödiga vattnet. Lägg linser i en matberedare. Häll på kryddor, soltorkade tomater, majsmjöl, risprotein, hampaprotein och pumpakärnor och kör i matberedaren till en smet. Det är bara härligt om pumpakärnorna är  lite större bitar då de ger linsbiffarna en bra textur.

Forma till små biffar och stek i olja på medelhög värme. Själva linsfärsen är färdig att äta men man vill ha en fin stekyta.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras