Linssallad med portabello

De dagar jag inte har med mig matlåda till jobbet brukar jag oftast ta det jag kan närmaste matbutiks salladsbuffé. Måste i och för sig klaga lite över att utbudet ofta är väldigt dåligt för veganer efter de envisas med att pilla ner ost i det mesta. Fattar inte riktigt varför när samma ostar faktiskt finns som ett eget tillbehör. Hur som helst har jag fastnat för en underbar linssallad och det är ju så otroligt enkelt att göra själv. Betydligt billigare med. Ska jag vara helt ärlig har jag nog aldrig smakat en linssallad som jag inte tyckt om. För den som inte fallit för linssallader, så säger jag bara en sak; Hermans.

Nu tog jag mig i kragen och gjorde en egen linssallad som fan blev helt underbar. Om jag får säga det själv. Jag lyckas ju inte få till linserna så där fina dock. Mina blir alltid lite grötiga och inte alls fina och separerade. Den som har tips och råd, snääääälla ge mig dem och lovar att bjuda på en god middag som tack!

Linssalladen blev väldigt fräsch i smakerna med vitlök, bladpersilja och citrus. För att balansera upp det serverade jag portabello till som fått steka tillsammans med en hickoryglaze.

Linssallad med hickoryglazed portabello

  • 4 dl röda linser

  • 1 röd lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • rapsolja

  • 1 dl bladpersilja

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 0,5  msk allkrydda

  • citron

  • 1 dl pumpakärnor

  • 1/2 förpackning Caj P. Hickory Glaze

  • 6 st portabellosvampar

  • salt och svartpeppar vid servering

Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Häll upp dem i en stor skål och låt svalna. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek i olja på låg värme tills de mjuknat och börjar få lite färg. Blanda i hop med linserna.

Hacka upp bladpersiljan och blanda ner med linserna.

Gör en enkel vinägrett där du blandar ihop olivolja, äppelcidervinäger och allkrydda. Häll över salladen och blanda ihop. Kläm ur juicen från en halv citron över salladen och blanda ner pumpakärnorna.

Knäck bort stammarna från svamparna och stek dem i minst 5 min på varje sida. Pensla hickoryglaze på varje sida under tiden de steks.

IMG_3973-300x200 - linssallad

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.