Jag älskar det mesta i miniatyr och det inkluderar mat. Inte små mängder… oh no. Men däremot plockmat, snittar och aptitretare. Den här lilla gröna skönheten gjorde jag till mitt födelsedagskalas och jag gillade den skarpt! Fräscht med gurka och avokado. Hetta från barbecuebitar.

Gröna heta bitar
- 1 gurka
- 100 g Vegme bites
- 1-2 avokado
- 1 tsk iMat Fraiche
- 1 tsk saft från citron
- salt
- 3 msk Sweet Baby Ray’s Hickory Barbecue Sauce
- 1 tsk grillkrydda
- 1 tsk stark paprikakrydda
- 1 tsk kött- och grillkrydda
- vegansk majonnäs
- krasse
Stek sojabitarna tillsammans med grillsåsen och alla kryddor. Ställ åt sidan och låt bitarna svalna.
Mixa avokado med iMat Fraiche, citronsaft och en liten nypa salt.
Skölj och skala gurkan med mellanrum så den blir randig. Skär upp i bitar som är ungefär 1 cm tjocka. Klicka på avokadokräm på gurkbitarna. Lägg på en sojabit. Klicka på lite majonnäs och avluta med krasse på toppen.