Rostade kikärtor – helgens nyttigaste snacks

rostade-kikartor1 - Rostade kikärtor

Var det någon som sade FREDAGSMYS? För en annan som är mer för salta snacks än sött godis är det lätt att falla för chips och så vidare. Nyttigt val? Not so much…

Rostade kikärtor är busenkelt enkelt att göra och man kan krydda dem precis som man vill. Det är nyttigt och funkar lika bra som snacks till fredagsmyset som till topping på sallad eller soppa.

Köper man kikärtor på burk eller i tetrapack kan man med fördel spara kikärtsspadet (aquafaba) som är ett utmärkt subsitut för ägg om man är vegan eller allergisk (med om detta i inlägg framöver).

Rostade kikärtor

  • 1 frp kikärtor (blötlagda)
  • Olivolja
  • Salt
  • Torkad dill
  • Grillkrydda

Värm ugnen 175°C. Skölj kikärtorna och torka dem med hushållspapper. Sprid ut kikärtorna på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda. Blanda. Rosta i ugnen i 40 min. Rör om efter halva tiden.
Innan servering kan man salta ytterligare lite.

Trevlig helg vänner!

rostade-kikartor - Rostade kikärtor

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.