Recept: Vegansk och sockerfri glass

vegansk glass

Glass i stora lass! Den här goda glassen kan de allra flesta mumsa på. Den innehåller varken mejerier, ägg, socker eller nötter. Är den mindre god för det? Nähäpp, inte det minsta. Tvärtom! Som en supergod smoothie i glassform. Vegansk glass i sitt esse. MUMS!

De här är toppen som mellanmål, frukost eller efterrätt. Man kan med gott samvete ge ungarna en glass om dagen (minst) och de får på köpet i sig antioxidanter. Helt ok om man frågar mig. Bären och banan tillför sötma, kokosmjölken ger krämighet och med ekologiskt vaniljpulver sitter smaken som ett smäck!

Vi har alltid frysta bär hemma och jag brukar passa på att slå till när det är bra priser. I denna är en blandning av blåbär, hallon, lingon och jordgubbar.

Vegansk glass med bär

  • 1 banan
  • 1 burk kokosmjölk (endast det fasta) eller kokosgrädde
  • 2-3 dl frysta valfria bär
  • 1 banan
  • 1 krm vaniljpulver

Ställ in kokosmjölken i kylen en stund och häll av det vattniga ur burken. Vi vill bara använda det krämiga och tjocka. Alternativt använder man koksgrädde.

Mixa alltsammans i en blender eller mixer (eller mixa med stavmixer) och häll upp i pinnglassformar. Ställ in dem i frysen och låt stelna ordentligt. Jag gör mina dagen innan jag tänkt servera dem.  Det här receptet räcker till ungefär 5-6 st glassar.

vegansk glass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras